Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τετάρτη, 3η μέρα... (ή Ήταν ο Δαρβίνος θεολόγος;)

Σήμερα η μέρα προβλέπεται πιο χαλαρή. Είμαστε στη μέση της εκδρομής και έχουμε φροντίσει το πρόγραμμα να μην έχει πολλά πράγματα για να κινηθούμε με πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Στις 9 οι περισσότεροι(-ες) έχουν ήδη πάρει το πρωινό τους.
9 και μισή είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση. Ο Μιχάλης, ο οδηγός μας, έχει παρκάρει το πούλμαν μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου.
Σημερινός προορισμός το σπήλαιο Πετραλώνων στη Χαλκιδική. Θα συναντηθούμε με τον ...αρχάνθρωπο.

Κινούμαστε προς νοτιοανατολικά. Η έξοδος της πόλης από αυτή την πλευρά δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Ο καιρός ήπιος. Ο ήλιος προσπαθεί να τρυπήσει και να διαλύσει το πούσι, αυτό όμως αντιστέκεται. Όμως για πόσο ακόμη;

10 και μισή. Φτάνουμε κάτω από το σπήλαιο λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα. Είμαστε οι πρώτοι ...πελάτες σήμερα. Ο ξεναγός θα είναι σίγουρα φρέσκος.
Εισιτήρια, οι πρώτες συννενοήσεις και την ξενάγηση στον εξωτερικό χώρο θα την κάνει ο, αν είναι δυνατόν, Άρης Πουλιανός. Ένας ζωντανός θρύλος πλέον, ο ανθρωπολόγος που εξερεύνησε αυτό το σπήλαιο και αποτελεί ακόμη την ψυχή αυτού του χώρου.

Έρχεται, ξεκινά την κουβέντα του με χιούμορ. Παρά τα 87 του χρόνια στέκεται καλά.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν αντιπαλότητες, αφού ο Δαρβίνος είναι ¨ένας θεολόγος¨.
Υπερασπίζεται με πάθος ότι εδώ εμφανίστηκε και έζησε ο πρώτος άνθρωπος στη γη, αυτός που για πρώτη φορά στάθηκε όρθιος.
Συνεχίζουμε με το Νεκτάριο. Μας ξεναγεί στον εσωτερικό χώρο του σπηλαίου. 800 μέτρα μήκος το μέρος που είναι επισκέψιμο. Στεκόμαστε στην μεγάλη αίθουσα ¨Άρης Πουλιανός¨. Λίγα λόγια για τις ανασκαφές. Ο χώρος που βρέθηκε το κρανίο του αρχανθρώπου.

Επίσκεψη στο μουσείο. Οστά ζώων, εκμαγεία κρανίων, στρώσεις εδάφους και πάλι οστά, πολλά οστά. Από κοντά ο κ. Πουλιανός έτοιμος να εξηγήσει, να οδηγήσει όλους εμάς τους περίεργους στην κατανόηση όσων βλέπουμε, αλλά με ένα μόνιμο παράπονο και μια ελπίδα, το κρανίο του αρχανθρώπου να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στον τόπο που βρέθηκε.






Πήγε 12 παρά τέταρτο, όλα τα παιδιά θέλουν να γυρίσουν το γρηγορότερο στη Θεσσαλονίκη για βόλτα.
Γυρνάμε στην πόλη. Οδηγίες. Στάση Αριστοτέλους. Ραντεβού στο βραδινό δείπνο του ξενοδοχείου. Όλοι κατεβαίνουν. Το βράδι έχει ΕΞΟΔΟ.

11 η ώρα η βραδινή συνάντηση. Μερικές κοπέλες δυσκολεύομαι να τις αναγνωρίσω! Τι νομίζετε, έχουμε και μεις δωδεκάποντες γόβες!!

Προορισμός: BOUTIQUE. Φτάνουμε. Η ώρα έχει πάει 12 παρά. Τα χρήματα μαζεμένα. Μπαίνουμε και τακτοποιούμαστε.

12 η ώρα. Ντάπα ντουπ, ντουπ ντουπ.

1 η ώρα. Ντάπα ντουπ, ντουπ ντουπ. Ντουπ ντουπ, ντάπα ντουπ.

2 ή ώρα. Ντάπα ντάπα, ντουπ ντουπ. Ντουπ ντουπ, ντουπ ντουπ, ντάπα ντουπ.

2 και μισή. Και τα πιο ωραία πράγματα έχουν ένα τέλος. Ακόμη και η διασκέδαση στη BOUOUOUOUOUOUTIQUE.

Ξενοδοχείο, ασανσέρ, δωμάτιο.

Καληνύχτα κύριε.

Καληνύχτα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου